telnr
informatie
Fysiotherapie Kessel
Elzenpad 2
5995BW Kessel
Tel.: 077-4622153
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.fysiotherapiekessel.nl

Wij willen u vooraf enige informatie verstrekken over de gang van zaken bij ons om de behandeling zo effectief en prettig mogelijk te laten verlopen.

Openingstijden:
Maandag - woensdag- vrijdag 7.00 tot 18.00 uur
Dinsdag- donderdag 7.00 tot 19.00 uur
Zaterdag- zon- en feestdagen gesloten
Indien andere tijden zijn gewenst is dit in overleg mogelijk
Behandeling aan huis/ instellingen bij verminderde mobiliteit is mogelijk.
Hiervoor is een verwijzing van de huisarts of specialist noodzakelijk.
Parkeergelegenheid is aan de voorzijde van de praktijk aanwezig

Fysiotherapie Kessel is een dorpspraktijk in Kessel voor patiënten van alle leeftijden. Om U zo goed mogelijk bij uw klachten te kunnen helpen volgen wij regelmatig cursussen om zo op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Onze doelstelling berust op het optimaliseren van uw gezondheid, waarbij tussen patiënt en de fysiotherapeut, vertrouwen, kwaliteit, professionaliteit, privacy en respect belangrijke factoren zijn voor het slagen van de therapie.

Waarvoor kunt U bij ons terecht:
Fysiotherapie
Oedeemtherapie/ Manuele lymfedrainage
Bekken gerelateerde klachten: bekkenbodem, bekkenpijn, incontinentie( vrouwen, mannen kinderen), obstipatie.
Zwanger Fit en klachten rondom de zwangerschap
Claudicatio intermittens ( etalage benen)
COPD
Overbelasting van het spier-, pees-, bandapparaat.
Houdingscorrectie
Artrotische aandoeningen
Knierevalidatie
Schouderrevalidatie
Whiplash
Sensomotorisch training

Neem voor meer informatie contact met ons op. Wij helpen U graag verder.

Aanmelden
Behandelingen vinden altijd plaats op basis van een afspraak, deze wordt in onderling overleg ingepland.
Indien de regulieren openingstijden een probleem vormen is overleg mogelijk .
Wij hanteren geen wachtlijsten!!!

Directe toegankelijkheid fysiotherapie
Onze praktijk is direct toegankelijk (sinds 1 januari 2006). Dat betekent dat u geen verwijsbrief van een huisarts of specialist meer nodig hebt om een afspraak bij ons te maken.
U mag uiteraard wel met een verwijzing van huisarts of specialist komen, maar het is niet meer noodzakelijk. Als u besluit om rechtstreeks een afspraak te maken bij ons, wordt bij de eerste afspraak een screening uitgevoerd.
Het doel van deze screening is om vast te stellen of uw klacht voor fysiotherapie in aanmerking komt of dat wij het beter achten dat u zich toch eerst in verbinding stelt met bijvoorbeeld de huisarts. Wanneer de screening uitwijst dat uw klacht wel in aanmerking komt voor fysiotherapeutische behandeling dan wordt meestal aansluitend een intake en onderzoek uitgevoerd waarna het behandelplan met u wordt doorgesproken.
Op uw verzoek kan de huisarts wel of niet worden geïnformeerd omtrent de fysiotherapeutische behandeling. Check voor alle zekerheid hoe uw zorgverzekering fysiotherapie, de screening, de intake en het onderzoek vergoedt.
Voor deze directe toegankelijkheid hebben fysiotherapeuten een speciale scholing gevolgd en zijn er protocollen opgesteld.

Waar moet u aan denken bij de afspraken
 • Bij het eerste bezoek: evt. verwijskaart van arts of specialist, pas zorgverzekeraar of kopie van de polis, identiteitsbewijs.
 • Breng uw afsprakenkaartje mee bij iedere behandeling
 • Controleer uw verzekeringspolis i .v. m. de vergoedingen fysiotherapie, u bent zelf verantwoordelijk voor de vergoedingen voor de geleverde zorg
 • Indien er persoonlijke gegevens of bij zorgverzekeraar wijzigen, geef dit a u b door dit om ongemak voor U en ons te voorkomen.
 • Bij verhindering dient u de afspraak op tijd af te zeggen( minimaal 24 uur van te voren) Zonder tijdige afmelding zijn wij helaas genoodzaakt de behandeling in rekening te brengen bij uzelf. Dit wordt niet door de verzekering vergoed.( 75% van het tarief)
 • Neem plaats in de wachtruimte tot u wordt geroepen door de fysiotherapeut( e) Heb a. u . b. begrip voor eventuele vertraging. Wij proberen wachttijd te vermijden.
 • Neem een handdoek/badlaken mee voor in de behandelruimte of voor op de toestellen.
 • Indien u oefen in de oefenzaal , trek makkelijke zittende kleding aan.
 • U bent altijd zelf verantwoordelijk voor uw eigendommen.

Werkwijze van Fysiotherapie Kessel
 • Bij de eerste behandeling worden een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek uitgevoerd voor een totaal overzicht van uw klachtenbeeld. Aan de hand van deze gegevens worden een behandelplan op maat en een programma opgesteld. Uw gegevens worden direct in de computer gezeten uw persoonlijk patiënten dossier.
 • De fysiotherapeuten houden patiënten dossier bij van uw klachtenbeeld en vullen dit aan in de computer om zo goede fysiotherapeutische zorg te waarborgen.
 • Indien de patiënt, behandelend fysiotherapeut en of het klachten patroon aanleiding geven om een andere deskundige in te schakelen wordt dit met goed keuring van u besproken. Op deze wijze wordt te tracht een zo optimaal mogelijk behandeling voor u te realiseren .
 • Uw dossier is opvraagbaar door derde indien u schriftelijk over uw aandoening hiervoor toestemming verleent. Zonder uw toestemming zullen wij geen informatie aan anderen dan uw verwijzend( huis) arts geven.
 • Met alle zorgverzekeraars is een contract afgesloten. De rekeningen worden rechtstreeks ingediend bij de verzekeraar indien dit mogelijk is. Indien u onvoldoende verzekerd bent voor fysiotherapeutische zorg ontvangt u een factuur van de zorgverzekeraar of Fysiotherapie Kessel. U bent ten allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw fysiotherapeutisch budget. Tarieven zijn te vinden in de wachtkamer.
 • Afspraken dienen 24 uur van te voren geannuleerd te worden. Afspraken welke niet of te laat geannuleerd worden, zullen in rekening worden gebracht.
 • De praktijk werkt volgens de richtlijnen die door het KNGF zijn aangedragen en voldoet aan de wetgeving voor privacy en persoonsgegevens, klachtenafhandeling en tuchtrecht. Binnen Fysiotherapie Kessel is een klachtenprocedure aanwezig. Indien er klachten zijn, meldt dit aan uw behandelend fysiotherapeut of bij eigenaar Fysiotherapie Kessel.
 • De fysiotherapeuten zijn geregistreerd in het kwaliteitsregister voor algemeen en of verbijzonderd fysiotherapeuten.
 • Fysiotherapie Kessel staat altijd open voor suggesties en of opmerkingen die kunnen bijdragen aan een verbetering van de kwaliteit van de ( uw) zorg.

Openingstijden

Maandag     7.00 - 18.00 uur
Dinsdag 7.00 - 19.00 uur
Woensdag 7.00 - 18.00 uur
Donderdag 7.00 - 19.00 uur
Vrijdag 7.00 - 18.00 uur
Zaterdag, zon- en feestdagen zijn we gesloten
Andere tijden zijn in overleg mogelijk.
Behandeling volgens afspraak.